9 septembrie 2017, sâmbătă, ziua 50

Mă trezesc pe la 08.00. Plouă. Facem niște cumpărături la Lidl în Bramsche, un oraș cu peste 30.000 de locuitori în landul Saxonia inferioară, la 20 de km de Osnabrück. După ce Gabriel studiază ce putem vizita în zonă…

o luăm în direcția Bruges… pe drum ne iese soarele în cale. Ne oprim într-un stellplatz mititel să îi fac igiena lui Andi, cu 0,5 euro iau vreo 80 de litri de apă. Iese soarele iar. Pe la vreo 15.10 ajungem în Nuenen, Olanda, oraș în care Van Gogh a trăit circa doi ani și a realizat un sfert din opera sa. Nu poți decât să te minunezi.

Pe la 17.00 ajungem în Eindhoven, într-un camperstop curat și ieftin. Arată mai mult ca o parcare uriașă cu 10 locuri pentru campere, fără electricitate dar bine luminată. Mâncăm ceva frugal în Andi și apoi mergem în oraș. 1 euro/2 persoane biletul de autobuz dus-întors. Centrul orașului vechi este frumos colorat, mai ales sediul Philips, Catedrala Sf.Caterina și strada cu puburi…

 

10 septembrie 2017, duminică, ziua 51

Ne trezim la 08.00, e o vreme superbă astăzi doar bate un pic vântul,  o luăm spre Pepingen, o localitate lângă Bruxelles unde stau niște prieteni. Ajungem la ei puțin după prânz. Avem o mulțime de lucruri de povestit. Depănăm amintiri toată ziua și mâncăm niște coaste de porc. Deși insistă să rămânem într-o cameră la ei, să dormim într-un pat normal, nu ne putem dezice de Andi al nostru, de căsuța noastră umblătoare de cinșpe metri pătrați. Așa că o introducem cu grijă în curtea lor și dormim acolo. În siguranță și în patul nostru. Asta după ce ne luăm rămas bun.

 

11 septembrie 2017, luni, ziua 52

Când ne trezim noi după 10.00, gazdele noastre sunt plecate de mult la muncă. Luăm micul dejun și apoi pornim către Bruges. Prietenii noștri nu au gard nici poartă așa că ieșim ușor. Găsim loc în campingul Memling. Avem iar program administrativ, spălăm haine. Oricum, plouă.

 

12 septembrie 2017, marți, ziua 53

Astăzi vizităm orașul. Am atins și acest obiectiv, cele trei orașe cu B pe care ne propusesem să le vedem. Bergen, Bremen, Bruges.

 

13 septembrie 2017, miercuri, ziua 54

Mă trezesc la 06.30, intrăm în Franța și ajungem în Amiens. Plouă. Deoarece Gabriel tocmai ce adormise mă duc doar eu să văd catedrala Notre-Dame de aici.

Seara suntem în Aire Sainte Claire în Neufchatel-en-Bray. Micuț dar bine utilat, 12 euro cu de toate dar fără duș. Poți face și duș dacă vrei dar pe bani, 2 euro pentru 10 minute.

 

14 septembrie 2017, joi, ziua 55

Ne trezim la 09.00 iar la 10.58 sunt la volan pregătit să încep igiena lui Andi, la 11.30 ieșim din Aire și după masă ajungem prin France Passion în Normandia la Pierre Bourdon, fermier, noi și încă două autorulote cu francezi… Facem o degustare de suc de mere, cidru și calvados.

Cumpărăm un suc și o sticlă de cidru, localitatea în care ne aflăm se numește La Colombe, din păcate ne cade curentul și rămânem în beznă așa că ne culcăm pe la 22.00, nici Gabriel nu face băiță. Odată cu găinile. Afară încă mai sunt rămășițe de zi, nu e pe deplin noapte…

 

15 septembrie 2017, vineri, ziua 56

Ne trezim pe la 09.00 și moțăim și ne distrăm toți trei în pat, curent ioc, un picuț pe țeavă… Facem 55 de km și suntem la Beauvoir în Aire du Mont Saint Michel. Mergem cu bicicletele până la munte, este pistă de bicicletă chiar de lângă camperstopul nostru. Sunt vreo trei kilometri dar nu facem decât vreo doi și dăm peste rasteluri pentru biciclete unde le putem lăsa în siguranță. Oricum eu le leg cu două lanțuri. 🙂 De acolo deplasarea se face cu un autobuz gratuit.

Un alt obiectiv atins. Suntem fără grai…

Marea Aventură – Nordkapp 2017 – săptămâna a opta
Etichetat pe:                                                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *