2 septembrie 2017, sâmbătă, ziua 43

Pe la prânz deși părea că cerul dă să se acopere de nori ne-am dus până la plaja din apropiere. În depărtare se vede podul Oresund.

După ce Gabriel își face somnul de prânz ieșim iar cu bicicletele la plimbare. Aproape în fiecare zi am făcut cam același traseu doar când am ajuns în centru l-am cutreierat în lung și-n lat. De fiecare dată am trecut prin Christiania, orașul liber din Copenhaga, cu circa 1000 de locuitori care au propriile reguli, cu imn propriu, cu autoguvernare cu anumite limitări, foarte vizitat și foarte căutat de turiști.

 

3 septembrie 2017, duminică, ziua 44

Rămânem și astăzi în Copenhaga. La prânz mergem iarăși la plajă în apropiere. Gabriel se amuză călcând nisipul cald cu piciorușele.

Seara plecăm iarăși în plimbare cu bicicletele, trecem prin Christiania dar nu facem poze. Sunt semne și noi le respectăm…

 

4 septembrie 2017, luni, ziua 45

La 10.56 plecăm din Copenhaga după trei zile deosebit de frumoase. Un oraș splendid în care ne vom reîntoarce cu plăcere. Ne-am simțit minunat. Pe drum oprim într-o parcare și îi fac igiena completă lui Andi. În jur de 16.00 ajungem la Campingul Vejlby Fed Strand cu plajă blue flag, în peninsula Iutlanda, aproape de podul Storebælt către continent. Ne așezăm unde vrem, sunt ultimele zile de activitate, în 10 septembrie se va închide campingul.

Mă plimb cu Gabriel pe plajă…

 

5 septembrie 2017, marți, ziua 46

Mai rămânem o zi… avem câte ceva de lucru și preferăm să rămânem pe loc. Pe la prânz merg cu Gabriel cu bicicleta după pâine până în orășelul din apropiere, vedem oi, vaci, capre, căței, cei trei kilometri ziși de gazdă se fac cinci, Gabriel adoarme pe bicicletă, intru cu el în brațe adormit în magazin și apoi la ieșire cu cumpărăturile într-o mână și Gabriel în cealaltă mă așez pe o bancă să doarmă bebelușul meu liniștit. Seara ne plimbăm pe plajă, atâta mure este în tufele din apropierea acesteia că Adriana nu se poate răbda și culege o găletuță iar seara face dulceață… ne iese un borcănel de dulceață din mure daneză.

 

6 septembrie 2017, miercuri, ziua 47

După toate zilele astea faine astăzi plouă, a început de azi noapte, la 10.34 ne bem cafeaua și plecăm imediat… haha, vorba vine, imediat după ce am rezolvat toate treburile curente legate de o plecare: să dezleg mașina de la curent, să plătesc nota, să merg la baie, să bag apă, să scot apele gri și cele negre etc., pornim la 11.29 și ajungem undeva în Germania la 18.30, într-un orășel micuț Kaltenkirchen, lângă un SPA dar stellplatz-ul cu de toate și pe deasupra și free este blocat, mai târziu aflăm că urma să se petreacă o manifestare câmpenească în zilele următoare iar primăria se pregătea în fel și chip. Rămânem într-o parcare în apropiere, free, mâncăm steak și dormim…

 

7 septembrie 2017, joi, ziua 48

Plecăm la 08.15 și la 13.50 suntem în Bremen într-un stellplatz aproape de centru, Am Kuhhirten, aproape totul self service, plătești la un automat, iei un tichet cu care ai acces înăuntru și la wc, la duș este un automat unde introduci 1 euro și ține 5 min., te poți lega la curent 0,5 euro pentru 1 kW, un om venea câteva ore dimineața și vreo două seara, foarte bine organizat totul și eficient… după ce mâncăm o conservă de carne și bem o bere, așteptăm să se oprească ploaia și ieșim în oraș… Un alt obiectiv al călătoriei noastre a fost să atingem cele trei orașe faine cu B: Bergen-Bremen-Bruges. Și da, primăria și domul Sf.Petru, statuia lui Roland, cântăreții… uau! păcat că ploaia ne alungă iar spre Andi.

 

8 septembrie 2017, vineri, ziua 49

La 11.35 plecăm la un shop la vreo 11 km să căutăm bușon exterior pentru rezervorul apă… (că ăla de-l aveam l-am pierdut, l-am lăsat și eu în marginea robinetului, să mori de râs nu alta… când am văzut și eu niște bușoane prin Finlanda uitate m-am amuzat copios!!!), apoi iau motorină că acul era pe roșu, ne învârtim mult prin Bremen, la un moment dat trecem și prin apropierea locului unde am dormit. Seara suntem la vreo 30 de km de Osnabruck în Bramsche, o parcare mixtă lângă o piscină, spa, care are și 4 locuri cu electricitate, 1 euro/5 ore și 1 euro/100 l de apă dar trebuie să iei token de la recepția piscinei. Nu vreau decât să dorm.

Marea Aventură – Nordkapp 2017 – săptămâna a șaptea
Etichetat pe:                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *