16 septembrie 2017, sâmbătă, ziua 57

Vizităm încă odată catedrala sau orașul cetate sau muntele, ce-o fi, minunea asta… Le Mont Saint Michel.

 

17 septembrie 2017, duminică, ziua 58

La 12.00 mă apuc de igiena lui Andi în camperstopul din Beauvoir. La 12.30 plecăm, nu facem decât vreo 50 de km și la 14.00 suntem în Saint-Malo, în Aire de Service Paul Feval cu 7,5 euro și cu autobuzul spre centru inclus dus-întors.

Orașul corsarilor. Cu cetate înconjurată cu metereze. Știam din copilărie că aici sunt marinari încercați. Prindem și o expoziție cu mașini vechi, o formație care cântă în lumina după-amiezii, un soare care sclipește vesel în mijlocul lui septembrie, o plajă pictată cu stânci, e duminică și e plin de lume…

 

18 septembrie 2017, luni, ziua 59

La 07.30 plecăm din Saint Malo, la 13.20 suntem în fața campingului Le Midi din insula Noirmoutier, întrucât recepția se deschide doar pe la 14.00 mergem pe malul mării să ne jucăm în nisip.

La întoarcere ne cazăm cu 17 euro plus taxe turistice cu Campingcard ACSI. Mergem la piscină cu Gabriel iar seara ieșim cu bicicletele la cumpărături.

 

19 septembrie 2017, marți, ziua 60

La 12.50 părăsim campingul Le Midi și mergem să vedem Le Gois, drumul care se scufundă…

Îl trecem și apoi ne întoarcem pe insulă, deciși să mai rămânem la soare, prognoza este bună pentru următoarele zile iar Gabriel dă semne de răceală. Așa că alimentez cu GPL, facem cumpărături, luăm midii și creveți proaspeți și ieftini după care mergem într-un aire municipale cu 200 de locuri lângă centru, în Noirmoutier-en-l’Île cum se numește de fapt orașul principal, ca să îl putem vizita.

Descoperim cum se „cultivă” sarea de mare.

La întoarcere decretăm că e prea mare înghesuială și praf în camperstopul ăsta și care nu sunt bune pentru starea băiețelului nostru așa că ne mutăm în Aire L’Epine unde cu apă și electricitate inclusă plătim 16 euro pentru 48 ore. Seara mănânc cu poftă un kil de midii cred, beau o juma’ de butelie de vin alb aproape și fumez și o pipă afară sub cerul înstelat, e 22.55 și zăbovesc cu gândul că voi scrie și altceva…

 

20 septembrie 2017, miercuri, ziua 61

Rămânem pe loc… Astăzi mergem la medic cu Gabriel. S-a îmbolnăvit… Facem plimbări la mare de două ori pe zi.

 

21 septembrie 2017, joi, ziua 62

Astăzi facem cumpărături. Și plimbările regulate în marginea mării.

 

22 septembrie 2017, vineri, ziua 63

Continuăm și astăzi cu plimbări la malul mării.

Marea Aventură – Nordkapp 2017 – săptămâna a noua
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *