Am început să adunăm acest conglomerat de informații așa cum arată aici, din 2016, anul în care Gabriel a intrat în viața noastră. Până atunci, e drept, am călătorit cât am putut de mult, sailing și traveling dar… totul s-a schimbat în viața noastră după 20 iunie iar ceea ce am făcut apoi a fost mereu o reconfigurare a traseului în funcție de mișcările și de zâmbetele lui. Și nu am mai putut ieși pe mare…

În iulie părea că nici nu mai putem merge undeva foarte curând. Gabriel era prea mic, prea fragil, totul părea prea devreme… Apoi în august am plecat totuși câteva zile, la Sovata. Acolo, doar noi, trei ființe care ne căutam împlinirea și locul, mami, tati și Gabriel am închis cercul. Ne-am simțit bine. Și atunci eu am început să visez iar la călătorii. Întâmplarea a făcut să dau pe facebook de o informație despre Haff și despre închirieri de case mobile. Exact ce ne-ar fi trebuit! Să plecăm undeva în lume dar cu toată casa după noi. Și uite așa a început totul!

Am plecat cu Gabriel în Grecia când avea trei luni jumate cu o autorulotă pentru că atunci credeam că altfel nici nu am fi putut pleca undeva. Ne puteam opri când vrem, aproape unde vrem, să mâncăm, să ne odihnim, să ne simțim bine… High life! Și toate au venit dintr-una-ntr-alta. Firesc.

După această călătorie cu Gabriel mic, mi-a trecut prin cap că în felul acesta am putea călători liniștiți prin lume, cu întreaga casă după noi. Așa a apărut Andi. Așa am început să ne pregătim de Marea Aventură. Opt luni am studiat și am adunat informații pentru drumul până la Nordkapp și mai departe. Am făcut muncă de cercetare, am citit toate informațiile de pe net pe care le-am găsit, am devenit membru în tot felul de grupuri, în Asociația Club RV, am redactat poate cea mai completă listă de lucruri necesare pentru o excursie cu un RV, am citit site-uri străine, am trăit alături de alți călători călătoriile lor.

Am muncit să adunăm toate aceste informații și le-am pus aici tocmai ca să le putem găsi de câte ori avem nevoie de ele. Iar dacă și altcineva se poate folosi de aceste lucruri, cu atât mai bine. Asta a făcut Ochiul Călător. Eye Traveler.

Am încercat să punem la un loc astfel, experiențele și impresiile noastre din călătoriile cu o corabie pe uscat și să le aducem aici și pe cele cu o corabie pe mare și de simpli pedeștri.
🙂

Am aflat după toate acestea că suntem o familie de călători căreia i-ar plăcea să facă asta tot timpul… Suntem patru, cinci, șase… depinde cum ne socotim și de unde începem:

  1. Eu, cel care ține de volan sau de timonă sau de ceva…
  2. Ea, yang-ul care contrabalansează cu înțeleaptă măsură partea cealaltă a balansoarului…
  3. Gabriel, care salvează toate lumile fugind, zâmbind, râzând, fiind bucățica de fericire care completează întregul, fiind în același timp parte și totodată toate cele care sunt…
  4. Dey, animăluțul nostru cu ochișori ascunși care ne iubește necondiționat și pe toți deopotrivă fără a avea o ierarhie certă…
  5. Andi, căsuța noastră umblătoare, cochilia în care ne trăim mare parte din visele călătoare…
  6. Ceilalți, apropiați sufletului nostru, alături în gândul nostru mereu… Marius, Cristian, Alexandru… toți… toți.
  7.  Ah!… și ea. Ilinca. Ilinca Maria. Cea care dă un plus monumental de culoare întregii noastre vieți de bieți călători, din ianuarie 2020 încoace.

Howgh!