Miercuri, 5 iunie 2019, am zburat cu un avion Wizz Air de la Cluj la Birmingham. Pe ceas am ajuns repede, la 06.45 a decolat avionul iar la 07.56 a aterizat la destinație. Au mai fost și cele două ore datorate fusului…

Deși prognoza arăta inițial numai ploaie, ca de obicei în ultima vreme, realitatea meteo a fost diferită. Seara ne-am plimbat pe lângă canale pe o vreme însorită. Bărcile navighează cu ușurință, am văzut giratoriu pentru ele și numeroase ecluze.

Joi, 6 iunie m-am plimbat pe la prânz singur prin centrul orașului iar seara am luat iar străzile și canalele la rând.

Vineri, 7 iunie, după ce mâncăm o omletă ardelenească cu ouă englezești purcedem la drum. Avem o mașinuță simpatică, un Renault Comtur. Evident cu volanul pe stânga. Și plouă de mama focului. O luăm întins către vest. Facem plinul. Litrul de benzină este 1,279 lire. La 15.00 suntem în Aberystwyth. Am repetat de câteva ori numele ăsta și mi se împleticește limba de fiecare dată. E interesant să te plimbi și pe ploaie. Nu este chiar așa tragic. Mâncăm ceva ușor la o… tavernă grecească dar nimic nu seamănă cu Grecia decât elementele de decor.

Mergem apoi în apropiere, la vreo zece mile, într-un camping, Woodlands Caravan Park, noi avem o căsuță, singura de altfel și care are o formă cilindrică. După ce ne așezăm bagajele mergem să vizităm Devil’s Bridge, sunt 3 poduri suprapuse, cel mai vechi, primul fiind cel mai aproape de apă, normal…

și cascada de lângă pod,

sunt 695 de trepte și nu este deloc ușor să mergi de-a lungul acesteia pe niște trepte ude. Suntem doar noi.

Apoi ne plimbăm prin camping. Ploaia s-a oprit și câteva minute a ieșit și soarele. Fac duș, e 21.00 și suntem rupți.

Sâmbătă, 8 iunie, ne trezim pe la 08.20, mâncăm din cele aduse cu noi și pe la 10.00, pregătiți de drum o luăm mai departe. La 11.19 ajungem în Corris, o mică localitate cu stație de tren adică cu capăt de tren,

în preajma unei biserici vechi, micuțe sunt cîteva pietre funerare…

îmi vin în minte câteva scene din Undying, jocul lui Clive Barker. La 14.30 suntem în Caernarfon și prindem finalul unui concurs de bărci cu motor, sunt numeroși spectatori, e soare, sunt și burgeri și bere. Ne plimbăm prin oraș, facem câteva cumpărături și apoi pe la 17.10 plecăm spre Bethesda unde avem cazare prin Airbnb, o căsuță frumoasă la nr.11 pe strada… Seara facem foc în sobă și povestim la un pahar de vin.

Duminică, 9 iunie, la 10.45 plecăm spre insula Anglesey, trecem Menai Bridge și o luăm în dreapta, vizităm Beaumaris și cetatea, apoi o luăm spre Amlsch unde vedem portul și pe urmă ajungem la Holyhead, în extremitatea estică a insulei, unde vedem coasta înaltă a țărmului și păsările… După-masă ne întoarcem în Bethesda și facem un grătar, mâncăm afară, ascultăm muzică și bem vin.

Luni, 10 iunie, la 10.35 părăsim casa cochetă iar la 11.15 ajungem în Llanberis, la trenul spre Snowdon nu avem noroc, e 30 lire de persoană și bilete nu sunt decât la 16.30. Dacă am fi știut că este așa mare înghesuială ne-am fi luat de ieri, online. Ne întoarcem peste munte și oprim undeva și o luăm la pas către lacurile de sub muntele Snowdon. La 14.15 ne întoarcem la mașină, la 16.19 parcăm în Shresbury, ultima localitate pe care o vizităm în călătoria aceasta. Mâncăm ceva la The hole in the wall iar la 17.25 plecăm spre Birmingham. Plouă iar.