ACSI este o companie olandeză, Auto Camper Service International, al cărei scop principal este să pună în legătură turiștii și campingurile. Are două carduri principale, cu reduceri amândouă, cardul ACSI care oferă reduceri de circa 10-20% inclusiv în sezon și care poate fi pur și simplu folosit ca un act de identificare. Din păcate sunt unele țări care încă nu pot aplica pentru obținerea unui astfel de card, România fiind unul dintre acestea. Cred că este unul dintre cele mai bune dacă nu cel mai bun card de discount-uri practicate în relația cu campingurile. De fapt din experiența călătoriilor noastre, cele mai bune carduri de reducere în campinguri sunt ACSI și ADAC. Ambele pentru că au numeroși membri în spate, oameni care verifică calitatea serviciilor propuse, sunt apreciate și foarte respectate și bineînțeles au un bun renume.

Al doilea card important al ACSI este CampingCard care oferă numai în low season, preturi fixe pentru campingurile afiliate la acest program. Toate campingurile menționate în aceste programe de reduceri sunt vizitate în fiecare an de inspectori care verifică calitatea serviciilor și dau un calificativ general asupra stării generale a campingului. Este important de știut însă că high season în majoritatea țărilor este cuprins între 1 iulie și 31 august, în unele țări chiar doar până în 20 august. Până în 2108, inclusiv, prețurile fixe erau 11-13-15-17-19 euro pentru un echipaj de două persoane cu 1-2 copii, cu rulotă/autorulotă, electricitate, acces apă și duș; unele campinguri adaugă la aceste prețuri taxa de turist altele o includ, oricum în cărțile care vin odată cu cardul sunt prezentate informații relevante pentru fiecare camping înscris în acest program. Noi am ales de fiecare dată varianta apps descărcată pe telefonul mobil pentru că este deosebit de facilă. Din 2019 prețurile au crescut cu 1 euro, acum fiind 12-14-16-18-20 euro funcție de pretențiile, calificativele, poziția campingurilor. Mă rog, oricum ei stabilesc iar noi clienții alegem.

Despre ceea ce noi cel puțin suntem siguri este că după maxim o săptămână, în caz de utilizare a cardului CampingCard ACSI în low season, banii cheltuiți pe acest card sunt totalmente recuperați.

https://www.campingcard.co.uk/

Prima dată am cumpărat acest card de pe Vicarious Media alături de alte cărți de călătorii, ulterior l-am achiziționat din România de la takethelongwayhome.eu, un site fain ținut de familia Căsăndroiu, Dan și Oana.

În 2021 se poate campa la aceste prețuri reduse, doar în extrasezon, în 2872 campinguri din 21 de țări europene. Campingurile prinse în acest program garantează aceleași servicii de calitate și ospitalitate ca și în sezonul de vârf iar cele mai importante facilități sunt disponibile de regulă, fiecare camping având însă propria politică de promovare.

În 2022 sunt aceleași prețuri de cazare plus una suplimentară de 22 de euro. Și sunt mai mult de 3000 de campinguri înscrise în program.