Sâmbătă, 2 iulie 2022, după ce am vizitat biserica evanghelică de la Jelna, ne-am propus să nu ne îndepărtăm foarte tare de zona viticolă Lechința. Am descoperit, în urma unei discuții telefonice pline de amabilitate, că putem sta în curtea Cramei Valea Ascunsă, din Teaca, o comună aflată pe la jumătatea distanței dintre Bistrița și Reghin, populată cu sași de pe la mijlocul secolului al XII-lea. Acum au mai rămas doar câțiva.

Când am ajuns, Ilinca dormea încă, așa că am făcut doar eu o mică incursiune, povestind puțin cu oamenii locului. Am studiat meniul restaurantului care se află chiar în curtea cramei, căutând ce ar putea să le placă copiilor. Mai târziu, soția proprietarului mi-a făcut în cramă, o scurtă prezentare a vinurilor lor și mi-a povestit câteva lucruri despre munca lor. M-a avertizat că spre seară va începe balul vânătorilor la restaurant și s-ar putea să fie  o petrecere zgomotoasă. Am degustat din câteva vinuri și bucate în timp ce s-a stârnit o ploaie strașnică iar apoi am făcut cu toții o plimbare prin Teaca. Dey a fost cel mai fericit și mai neastâmpărat.

Ne-am culcat pe sunetele aprinse ale muzicii de la bal dar pe la vreo unșpe noaptea a trebuit să-l mut totuși pe Andi vreo cinci sute de metri mai încolo căci deja petrecerea se încinsese și era o larmă de vuia tot satul. Deh! oameni petrecăreți.

A doua zi ne-a bătut gândul să facem o incursiune până la Paradisul Verde, un complex de lacuri care le aparține tot lor dar mă avertizase doamna la degustare că este plin de lume și că nu mai ai loc să întorci un ac. Iar Andi nicidecum nu e ac. Așa că am lăsat-o pe altă dată.

Una peste alta am avut un week-end minunat.

Valea Ascunsă
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *