Ne-am zis că dacă am numit așa călătoria asta să încheiem cu ultimul episod, sub același nume, ca să știm despre ce vorbim și de ce ne legăm, deși de acum vom fi în mod clar orientați către casă, adică spre răsărit…

 

13 septembrie 2019, vineri, ziua treizeci

Plecăm dimineața cu un sac de regrete din Strasbourg, în direcția est… Ajungem la camping Heidehof pe la 14.30, un camping nemțesc bine pus la punct și ne instalăm în mijlocul unei pajiști iar după ce dormim un somn bun după masa de amiază, vizităm locurile. E curat, ordonat, cu tot ce trebuie și o grămadă de oameni instalați pe termen lung, asta după gardurile pe care le au și grădinuțele aranjate…

 

14 septembrie 2019, sâmbătă, ziua treizecișiunu

Plecăm la 09.10 din Heidehof și pentru că ne este în drum la 10.30  intrăm la Legoland, să îi facem o surpriză lui Gabriel, ne plasăm aproape de Corabia Piraților. Este în extaz…

La 12.14 plecăm spre un Lidl și apoi în drumul spre München, absolut întâmplător oprim la supermarket-ul din Sulzemoos care are și un camperstop gratuit lângă, asta ca să mănânce Gabriel pe la 14.20 și eu care merg în timpul ăsta să văd magazinul, mă pierd printre lucruri… apoi noi toți ne întindem cu privitul și cumpărăturile până pe la 16.30, și deja fiind târziu decidem să rămânem peste noapte aici. Pentru cină facem cevapcici la cadac… Lângă noi este un nene austriac, singur, probabil pensionar, foarte amabil, cu care schimbăm câteva cuvinte, fiecare pe limba lui. Seara își scoate scaunul pliant și stă liniștit să admire apusul. La un moment dat, am zărit pe scaunul copilotului un tablou în picioare, rezemat de spătar, o femeie în vârstă zâmbind, frumoasă…

 

15 septembrie 2019, duminică, ziua treizecișidoi

Pe la 10.00 pornim la drum și la 14.20 suntem deja instalați în Camp Mondsee, în Austria la circa 25 km de Salzburg spre Linz. E senin. Plătim cu CampingCard Acsi, 20 euro + 4 euro taxe turistice. Campingul are patru stele plus și este foarte curat. Are și piscină și fac o baie pentru palmares deși apa este răcoroasă. Mă plimb cu Gabriel apoi și descoperim locul de joacă.

 

16 septembrie 2019, luni, ziua treizecișitrei

Plecăm la 8 dimineața către Viena. Ne cazăm în Reisemobil Stellplatz Wien, un camperstop curat și bine amenajat, inclusiv cu spațiu îngrădit cu iarbă pentru plimbarea câinilor. Seara ieșim la plimbare prin oraș.

 

17 septembrie 2019, marți, ziua treizecișipatru

Rămânem încă o zi în Viena. Stellplatz-ul nostru este aproape de centru. Mergem la Casa Muzicii și mai vizităm odată catedrala Sfântul Ștefan și pe zi.

 

18 septembrie  2019, miercuri, ziua treizecișicinci

La 07.50 cu igiena făcută purcedem la drum spre Ungaria. Ne cazăm pe la 14.30 la Törökszentmiklós în campingul Városi cu 16 euro. Mai sunt două autorulote doar. Eu fac baie la ștrandul cu apă termală, accesul este inclus în preț. Apoi ne plimbăm prin camping. Acum la sfârșit de sezon este foarte aerisit. Dey aleargă fericit.

 

19 septembrie 2019, joi, ziua treizecișișase

E 09.05 și suntem gata de plecare. O luăm întins spre casă. Ajungem la 20.30 la Gilău în campingul El Dorado, pe întuneric, asta pentru că am poftit o pizza la Il Milanese în Florești. Se face aici pe vatră, la cuptor cu lemne o pizza excelentă și de câte ori suntem prin preajmă ne abatem pentru o porție.

Oricum în camping eram aproape singuri. L-am legat pe Andi la curent și am mai stat puțin de povești. Ultima noapte…

 

20 septembrie 2019, vineri, ziua treizecișișapte

Mă trezesc la 07.35 dar mai stau în pat plin de lene, doar e ultima zi și poate și ultima excursie cu rulota. Abia la 09.10 catadicsesc să ies afară.

Ajungem acasă la 14.30… Sfârșit de poveste.

Spre vest – 3
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *