Luni, 7 octombrie, la ora 06.10 am pornit iar spre Grecia. Citisem în vară o știre că sârbii au terminat autostrada spre Macedonia de Nord și că drumul e mai bun și mai scurt pe acolo pentru cei din Transilvania așa încât ca să mai schimbăm ceva, la capitolul peisaj, am ales traseul prin Alba-Iulia-Timișoara, unde am ajuns la 15.00, în parcarea aia din buricul târgului unde am stat și când am plecat în Sicilia (Poziție GPS: N 45°45’18.36” și E 21°13’29.6364).

Marți, 8 octombrie pe la 07.30 am plecat spre Serbia și prin Pancevo – Smederevo, ocolind Belgradul, am intrat apoi pe autostradă, mergând pe lângă Niș până la campingul Enigma în Vranje, aproape de granița cu Macedonia de Nord, unde am ajuns la ora 16.15.

Miercuri, 9 octombrie, am plecat pe la 07.00 spre greci, sunt patru grade Celsius afară și poate datorită faptului că drumul a fost liber în octombrie și că ne-am mișcat repede pe la 15.30 am ajuns la Kato Gatzea, în campingul Sikia deși inițial am crezut că vom mai sta o noapte și la macedoneni undeva.

La Sikia am rămas douăsprezece nopți, am prins o vreme excelentă, am făcut baie în fiecare zi, apa a avut 25-26 de grade Celsius, mai caldă decât Adriatica din Croația în iulie-august, am stat la plajă, am mers la cumpărături cu Gabriel, eu cu bicicleta, el în remorcuță, până la Kala Nera, ne-am mai plimbat de câteva ori prin Kato Gatzea, eu am mai făcut niște ture suplimentare cu bicicleta în unele zile doar de plăcere, ne-am jucat, ne-am distrat vânând prin apă crabi micuți ascunși în cochilii de melc, a fost reconfortant și plăcut.

Luni, 21 octombrie la 07.32 am luat drumul spre casă, pe la bulgari însă. Motivul principal a fost că la bulgari avem tarife pentru roaming de UE, pe dincolo, pe celălalt traseu, ne-am ținut telefoanele închise… La 14.00 suntem în campingul Sunny imediat după ce trecem granița în Bulgaria. Un camping micuț, modest, încă în construcție, relativ aproape de șosea. Am fost doar noi.

Marți, 22 octombrie înnoptăm lângă Veliko Târnovo în campingul Trinity Rocks Farm Camping ținut de un scoțian, Cliff. Locul este foarte fain, în marginea unui râu, se poate pescui (am și fost la pescuit cu Gabriel dar nu am avut șansa să prindem nimic…), sunt utilități, bucătărie, baie dar foarte modeste. Este rustic. Miercuri, 23 octombrie am rămas peste noapte în Tunari, lângă București la niște prieteni iar joi, 24 octombrie, am ajuns acasă.

Asta a fost foarte pe scurt Grecia din octombrie.

 

Grecia în octombrie 2019
  •  
  •  
  •  
Etichetat pe:                                

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *