26 august 2019, luni, ziua a douăsprezecea

Am plecat din Salzburg după opt dimineața și imediat după trei, pm, suntem în Günzburg, într-un camperstop (N 48°27’46”, E 10°16’10”) în marginea ștrandului orășenesc, lângă o pădure. Ne-am plimbat în marginea acesteia către seară, toți patru. S-au adunat peste cincisprezece campere până către miezul nopții.

La un moment dat după ce s-a înnoptat am auzit zgomote grele, de camion mare, după pufăiturile scoase probabil la manevrele de poziționare. A doua zi dimineață aveam să vedem cine a fost responsabil pentru ele. În monstrul galben, pictat cu șoricei uriași locuia o familie cu doi copii mici.

 

27-28 august 2019, marți-miercuri, ziua a treisprezecea și a paisprezecea

Cred că am făcut vreo 5-6 kilometri până la Legoland. În Germania parcul ăsta de distracții e în marginea Günzburg-ului, orășel aproape de Ulm, pe drumul către München. Ne cumpăraserăm biletele de intrare cu mai bine de o săptămână în urmă, online și luaserăm două nopți cazare implicită în campingul parcului de distracții cu acces pentru două zile. Am citit multe informații interesante despre tot ce se întâmplă în parcul ăsta de distracții înainte de a ajunge aici, postate pe tot felul de bloguri de călători care au fost înaintea noastră, evident. Unele sunt aici.

Ne-am dus pe toate atracțiile care erau potrivite vârstei lui Gabriel. Oricum erau indicatoare clare la intrarea la fiecare cu texte lămuritoare.

Gabriel a fost entuziasmat și la început ar fi vrut să meargă pe fiecare atracție care îi apărea în cale, chiar de câte două-trei ori. La sfârșitul zilei l-au durut teribil piciorușele și l-am adus în spate înapoi, totuși după ce am ajuns la Andi frânți și ne-am odihnit o vreme, i-am testat rezistența ducându-l la Corabia Piraților, o atracție liberă, aproape de noi… Acolo abia l-am descoperit în extaz.  Erau o mulțime de copii, o forfotă continuă, sus-jos, țipete de bucurie, chiote… m-am temut că o să îl pierd din ochi. Disperat, m-am cățărat undeva sus, pe puntea superioară a corabiei de unde să îi pot urmări alergătura și mișcările sinuoase printre meandrele bărcii ăleia.

După cele două zile de plimbat prin Legoland, pe bărcuțe, mașinuțe și alte alea avea să zică că cel mai mult i-a plăcut Corabia Piraților… Ca să vezi! Aia care era gratis adicătelea. În afara parcului de distracții propriu-zis.

 

29 august 2019, joi, ziua a cincisprezecea

Pe la 07.30 începe să plouă. Noroc că prevăzător strânsesem tot ce aveam pe afară încă din seara trecută. Ne pregătim oricum de plecare. După prânz însă ploaia se oprește și decidem să mai mergem un pic la corabia aia minune să își ia Gabriel rămas bun…

Apoi am luat-o către München, l-am recuperat pe Marius de la aeroport și ne-am dus în apropiere, în Erding (unde se face berea Erdinger), că oricum se însera, tot într-un camperstop curat și bine îngrijit. Nu am mai vizitat nimic, am mâncat de cină, am povestit, am băut câte un pahar de vin roșu și asta a fost tot pentru ziua asta.

Günzburg adică Legoland în Germania (26-29 august 2019)
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *