17 august, marți. Spre dimineață a început să plouă. Lăsasem masa și scaunele afară știind că va ploua dar crezând, nu știu de ce, că va ieși repede soarele și va usca toate efectele. Nu a fost așa. Norocul meu a fost că ploaia a făcut o pauză scurtă imediat după 09.00 și am strâns repede toate lucrurile și le-am băgat în garaj așa ude și apoi am achitat cazarea la ferma Akac-Tania. Am dat de o gazdă foarte amabilă și mi-am zis că este un bun loc de popas, aproape de autostradă și de Budapesta în orice călătorie spre vest.

Am căutat apoi pe park4night o cazare în Austria, aproape de granița cu Ungaria, tot la o fermă sau ceva rural. Am descoperit un camperstop lângă o cramă, Fabian Sloboda, în Podersdorf am See aproape de lacul Neusiedler. Sunt 246 de kilometri. Ajungem înainte de 16.30. Unsprezece locuri pe iarbă, cu facilități de igienizare ale camperului, cu acces la toaleta cramei și cu crama la un pas. Pista de biciclete trecea taman prin față așa încât numeroși bicicliști după o cursă prin împrejurimi se opreau osteniți la un pahar de vin, aici. După ce ne instalăm mergem la o plimbare prin împrejurimi și apoi, pentru că este o seară plăcută facem o mică degustare de vinuri la terasa cramei. Și albe și roșii…


18 august, miercuri. E puțin înnorat de dimineață și totuși după ce mâncăm o omletă delicioasă dau jos bicicletele și le pregătesc de plimbare. Montez și scăunelul Ilincăi. E simpatică foc cu casca de biciclist!

Nu ne plimbăm foarte mult însă pentru că pur și simplu i se face somn… Continui explorarea localității doar cu Gabriel. Mergem amândoi pe pista de biciclete. În centru, aproape de ștrand, ne legăm bicicletele de un rastel special pentru ele și mergem să vedem farul. Leuchtturm Podersdorf. E mic, frumos și închis. Unul dintre puținele faruri din Austria. Are aproximativ doisprezece metri.Admirăm windsurferii care au ieșit și astăzi curajoși să își încerce abilitățile pe apă. Constatăm că există un vaporaș cu care te poți plimba pe lac. Este coadă la el. Apoi după ce ne mai plimbăm amândoi cu bicicletele, venim la un loc de joacă nu departe de locul unde suntem cazați, unde printre alte minunății pentru copii este și o tiroliană. Gabriel îmi spune după ce se dă de câteva ori că vrea să doarmă acolo. Pe ea. Că îi place foarte mult. Îl aprob, ce să fac! Seara ne plimbăm iar cu bicicletele. Vedem cai și oi, Ilinca se minunează fără oprire. Apoi mergem iar la locul acela de joacă cu tiroliană. Toată lumea este mulțumită.19 august, joi. După micul dejun mergem să vedem și moara eoliană din Podersdorf, Die Podersdorfer Windmuhle

și apoi la insistențele copiilor, încă o dată la locul de joacă. Gabriel este din nou în tiroliană un copil fericit.

La 12.00, ora noastră favorită de plecare, o luăm întins către Viena. A fost fain aici! La 14.00 suntem în stellplatz Wien. După somnul Ilincăi o tulim la castelul Schönbrunn și ne plimbăm prin grădină, la răcoare.
20 august, vineri. Întrucât este o zi frumoasă astăzi mergem la Zoo și apoi doar eu și Gabriel prin Labirint până nu mai putem de picioare.

21 august, sâmbătă. La 11.20 plecăm din stellplatz. Facem 91 de kilometri și trecem Dunărea până la o fermă austriacă în Pömling, aproape de Melk. La 13.30 suntem la Gasthaus Langthaler, e 5€ + taxe locale, 1,6€/adult dar dacă mănânci la ei nu mai plătești cazare. O familie simpatică, prietenoși și foarte ospitalieri. Au un țarc imens cu căprioare și cerbi. Au și țarcuri separate cu iepuri, cai, ponei, măgari și porci.

Seara mâncăm ceva, eu mă fentez nereușind să mă înțeleg bine cu chelnerul și nepricepând clar ce scrie în meniu și trezindu-mă astfel cu un fel de crenvurști anemici… nici măcar ceva similar bratwurst-ului german, cum sperasem.

22 august, duminică. La 11.45 plecăm mai departe. Din păcate s-a înnorat în ultima jumătate de oră. După 150 de kilometri, la 14.30 suntem la castelul Ort în Gmunden, ridicat pe o mică insuliță în lacul Traumsee și legat printr-o pasarelă de 123 de metri de mal.
După care vizităm și orășelul un pic.
După masă ne mutăm în sudul lacului Traumsee la un camperstop în Ebensee cu un loc de joacă în apropiere generos și aerisit. Mâncăm paste, apoi ne plimbăm și evident poposim la locul de joacă.


Din păcate vine iar ploaia așa că ne retragem în Andi și facem petrecere în familie.

23 august, luni. La 11.32 mă duc fără entuziasm să golesc apele gri cumva, deșertez trei bidoane și mă las păgubaș. Nu este un loc special amenajat pentru asta și trebuie să folosești scurgerea pentru cele negre. Nu mergem mult, 40 de kilometri și poposim într-un stellplatz la trei kilometri de centrul Halstatt-ului, prea departe să mergem pe jos atâta cu cei mici și pe o vreme mohorâtă. După ce mănâncă copiii, stabilim să ne încercăm norocul totuși la un camping mic și scump în buricul târgului, care avea însă review-uri proaste în ceea ce privește amabilitatea celui de la recepție. S-a dus Adriana. Se pare însă că dracul nu e atât de negru, găsim loc liber, costă 52,50 €, cu tot cu câine, cea mai scumpă cazare de până acum. Dar am primit și două beri de bun venit. Și un pic de soare.

Seara vizităm orașelul. Considerat de mulți cea mai pitorească localitate austriacă. Și începe să plouă. Dar e frumos și așa.  La întoarcere zăbovim, nu mult, la un pahar de vin roșu, la un bistro.

24 august, marți. Pe o vreme gri la 11.00 părăsim locurile și la 12.30 suntem în Salzburg, la camperstopul unde am mai stat. Adriana se duce cu Gabriel la Haus der Natur,eu rămân cu Ilinca să facem nani. La 17.30 se întorc excursioniștii. Plouă. Mâncăm omletă cu carne din borcan, yammmi-yammmi! Încă plouă. Așa că facem iar petrecere!

25 august, miercuri. După micul dejun pornim către Germania.

Obs. Deși am prins și câteva zile mai umbrite, mohorâte sau cu ploaie ne-a plăcut în Austria.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Austria
Etichetat pe:                                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *