Când ne-am întors din Grecia ne-am gândit că după ce rezolvăm mai multe probleme acasă o vom lua iar la picior, către vest de data asta, în 14 august. Planul nostru a avut întârzâiere doar o zi.

15 august, duminică. Astăzi este Sărbătoare, e Adormirea Maicii Domnului și dacă nu ar fi duminică ar fi zi liberă. Ne-am pus ceasul să sune la 05.30 cu gândul din seara dinainte că la 06.00 ieșim din curte. Deși Andi era încărcat deja cu aproape tot, estimările mele au fost date peste cap de puținul care mai rămăsese. Abia la 06.45 am pornit. La 14.00 ora Ungariei am ajuns în campingul Arnyas în Puspokladany și am găsit un loc fain lângă lac. După o ploicică ușoară ne grăbim către ștrandul termal unde Ilinca este extaziată. Umblă prin apă și țipă de fericire, o dau pe un tobogan și o așez pe o broască țestoasă care are o țâșnitoare în gură. E impresionată că poate sta pe spatele ei și tot verifică cu mânuța jetul de apă. Gabriel explorează la întoarcere tot campingul cu bicicleta.

16 august, luni. Inițial mă gândisem că mai stăm o zi. Este înăbușitor aerul și e foarte cald. Plecăm la prânz la o fermă de cai, Akac-Tanya, nu foarte departe de Budapesta. Suntem singuri și ne instalăm pe iarbă aproape de corpul sanitar. E liniște, în pădure, sunt mulți cai în țarc și îi admirăm în tăcere cum se plimbă tacticoși și ne privesc de departe.

Montez piscinuța lui Ilinca și ne distrăm cu toții la chiotele ei. Gabriel nu rezistă și i se alătură. E o seară frumoasă.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Ungaria
  •  
  •  
  •  
Etichetat pe:        

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *