La începutul lui martie am început să îl pregătim pe Andi pentru prima ieșire din 2023. Am decis după câteva discuții că aceasta va fi la Alba Iulia, la sfârșitul de săptămână 10-12 martie. Ilinca începuse de o săptămână să îi placă să meargă cu bicicleta ei micuță cu roți ajutătoare. Așa că obiectivul nostru principal era să ne plimbăm cu bicicletele prin șanțurile cetății. Fapt care s-a și întâmplat.

Am plecat la 15.10 din curte iar la 18.30 eram parcați pe strada Apulum, lângă zidurile cetății aproximativ în același loc ca acum patru ani. Rupți de foame ne-am apucat să gustăm ceva rapid cu gândul să ieșim la plimbare p-ormă. Dar la 19.10 s-a apucat să picure din cer mărunt… așa că am rămas în Andi la o seară în familie. Am făcut din mărgele, brățări și coliere, apoi party, ne-am distrat de minune. Am mai ieșit doar eu cu Dey după zece p.m., la plimbarea regulamentară…

A doua zi ne-am plimbat cu bicicletele așa cum am planificat, în două sesiuni, cea de dimineață și cea de după somnul de amiază al copiilor. De fapt doar copii au fost cu bicicletele, am conchis că Ilinca se va opri des și nu va rezista mult și că ne va fi mai la îndemână dacă noi vom rămâne pedeștri. Așa a și fost.

La finalul plimbării de seară ne-am oprit la restaurantul Gothic pentru câte o jumătate de pizza… și desert.

Duminică a fost soare dar din cauza unui vânticel ascuțit parcă mai frig decât vineri când cerul a fost mai închis.

Eu și Gabriel am vizitat și muzeul Principia să vedem ruinele castrului roman și să ascultăm povestea acestuia. După masa de prânz am pornit către casă.

Copii au fost încântați. Seara, acasă ne spuneau doar că vor la Alba Iulia. Noi, părinții ne-am întrebat de câteva ori cum naiba au trecut patru ani de la precedenta excursie când atunci am concluzionat că e un spațiu prietenos pentru cei mici și că trebuie să venim mai des. Căsuța noastră a stat două nopți nemișcată, protejată de zidurile cetății Alba Carolina. Iar somnul a fost mai bun decât în casa noastră prinsă în pământ.

Sperăm să nu mai treacă patru ani până la următoarea…

Cetatea Alba Carolina în martie 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *