5 noiembrie, vineri. După ce ne îndestulăm cu soarele dimineții pe plajă, imediat după prânz plecăm spre Roquetas. Sunt aproape 80 de kilometri și facem o oră și jumătate până acolo. Roquetas de Mar este o localitate din provincia Almería, în comunitatea autonomă Andaluzia, Spania. Are peste 90.000 de locuitori. Partea dinspre mare, plină de hoteluri, restaurante şi tot felul de magazine, arată ca o staţiune de vacanţă spaniolă. Adăpostită de munții Sierra Nevada în partea nordică, Roquetas de Mar este unul din locurile cel mai uscate, cel mai însorite si cele mai calde de la Marea Mediterană.

Am rămas trei zile aici, în Campingul Roquetas, un camping mare cu locuri de diferite dimensiuni și prețuri și cu mulți turiști care stăteau aici cu lunile. Este deschis tot timpul anului. Plaja se află la aproape un kilometru. Într-una din plimbările mele cu Dey pe aleile campingului am văzut un anunț pe un panou cum că la o anume parcelă cineva tunde cu 10 euro, m-am dus până acolo și m-am programat pentru a doua zi. Era o familie de olandezi cu o autorulotă și un cort atașat de ea în care se desfășura acțiunea. Doamna era cea care tundea. Mi-a spus că sunt din aprilie în camping și vor pleca înaintea sărbătorilor de iarnă dar se vor întoarce cât de repede pot. Autorulota o vor lăsa în camping și vor pleca cu avionul.

În Roquetas trăiesc de ani buni, Adela și Nelu, verii Adrianei cu care am petrecut în aceste zile momente faine și am degustat o grămadă de mâncăruri, în combinații și cu gusturi ciudate, cu unele ingrediente pe care fără ei nu cred că le-aș fi încercat. Am mâncat viermi de mare printre altele, multe tapas-uri și paella.

8 noiembrie, luni. La prânz părăsim campingul, conduc iarăși aproape o oră și jumătate și la 13.50 suntem la Fort Bravo, un orășel construit prin anii ’60 de studiourile Hollywood în deșertul Tabernas. Aici s-au filmat câteva westernuri celebre printre care și „Pentru un pumn de dolari” al lui Sergio Leone. Avem noroc, la 14.30 începe un show cu cowboy.

Ilinca se sperie când se trage cu pistolul și începe să plângă așa că pleacă la Andi cu Adriana, Gabriel se ascunde după o ușă și nu mai iese cu nici un chip de acolo până nu se încheie tot spectacolul. Fortul este aproape și nu pare atât de mare ca în filme.

Apoi plecăm nu foarte departe, la camperstop Little Texas, unde plătim 15 € pentru o noapte cu electricitate inclusă. Lucrează un român aici, de câțiva ani și cu care schimbăm câteva impresii despre  Spania și viața de aici.

9 noiembrie, marți. La micul dejun astăzi mâncăm salată de vinete cu roșii.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Spania 2, Roquetas și Fort Bravo
Etichetat pe:                            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *