26 octombrie, marți. La 14.00 părăsim Zoo de Lagos spre Faro și după două ore suntem în Campingul Municipal Faro. Ultimul loc în care zăbovim din Portugalia. Este un camping preluat de municipalitate și bine aranjat acum dar cu foarte multe locuri pentru corturi. Ne costă 21,5 euro pe noapte. Ne face cartele de acces tuturor și trebuie să le trecem de fiecare dată când intrăm sau ieșim prin fața unui cititor de carduri. Să se știe câți oameni sunt înăuntru.

Faro este cel mai sudic oraș portughez, fiind capitala regiunii Algarve și dispune de un aeroport internațional. Are peste 50.000 de locuitori și deși am crezut inițial că e în marginea oceanului de fapt este amplasat în spatele lagunei Ria Formosa care e parc natural și astfel nu foarte aproape de apă. Așa am ajuns la campingul municipal care este lângă Praia de Faro, alegând să stăm undeva unde putem face plajă și baie decât aproape de oraș ca să vedem clădiri și muzee.

Seara ne plimbăm pe plajă.

27 octombrie, miercuri. La prânz facem un pic de baie până îi e frig lui Ilinca. Seara ne plimbăm de-a lungul falezei în marginea apusului.

28 octombrie, joi. Același program îl avem și azi. Baie, plajă, somn de amiază și seara plimbare. Facem și o pizza delicioasă în cuptorul Omnia.

29 octombrie, vineri. La 11.00 părăsim campingul și plecăm în oraș, în centrul vechi din Faro cu gândul să vedem Capela dos Ossos, Capela Oaselor, plină de cranii din Biserica Carmo, Igreja do Nossa Senhora do Carmo. Dar cerul se umple de nori, se răcorește și începe să plouă. Nu mai am cum să dau jos căruciorul și decidem să plecăm mai departe. La 15.00 intrăm în Spania.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Portugalia, Faro
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *