29 octombrie, vineri. La 15.00 ora Spaniei intrăm în Spania. La 18.00 suntem în Dos Hermanas, o mică localitate unde ne gândeam să înnoptăm dar dupa ce medicul nostru pediatru ne spune sa mergem la spital cu Gabriel care are 39°C, ne îndreptăm spre Sevilla unde găsim un cabinet medical deschis. 100 de euro consultația.  Plouă de mama focului și e întuneric. Nu avem o stare de spirit extraordinară nici unii dar încercăm să ne mobilizăm pentru a trece cu bine de seara asta. Găsesc pe park4night un camperstop cu 15 euro, dăm de un loc între alte autorulote, e urât, plouă, îl plimb pe Dey să facă pipi și în timpul ăsta mă face ciuciulete ploaia. Ne culcăm și gata. A fost o zi tare neplăcută.

30 octombrie, sâmbătă. Ne trezim pe la 9.30. Plouă și e urât afară. La 12.10 părăsim încet o Sevilla mohorâtă fără a vedea altceva din ea decât ce ni se arată din mașină în timp ce ștergătoarele se mișcă sacadat pe parbriz. Mai și bate un vânt de numa’. Ajungem în Tarifa pe la 18.30 și ne instalăm într-un fel de camperstop care are loc special de igienizare și gard pe două părți. Se și plătește. Localnicii pot trece dintr-o parte într-alta. Ieșim la plimbare, vântul bate atât de tare pe lângă mare încât nu putem vorbi aproape nimic că ni se umple gura de nisip. Noaptea a fost însă liniștită.

31 octombrie, duminică. Astăzi este zi de plimbare. Tarifa este un mic orășel din provincia andaluză Cádiz, la 14 km de Maroc, care e pe malul celălalt, populară printre amatorii de sporturi nautice. Aici a început invazia arabă în anul 711. In 1295 orașul a fost apărat de Guzmán El Bueno împotriva maurilor. Castelul acestuia, pe care l-am vizitat cu Gabriel, este un castel maur construit în secolul 960. Se spune că maurii l-au amenințat că-l omoară pe fiul său de 9 ani, dacă nu predă orașul. Guzmán le-a aruncat sabia sa, spunându-le să o folosească dacă nu au altă armă. De pe parapeții castelului se vede strâmtoarea Gibraltar.

Tarifa este cel mai sudic punct al Spaniei și al Europei continentale. O insulă mică, Las Palomas este unită de Tarifa printr-un istm pe care te poți plimba, dar nu se poate vizita pentru că este obiectiv militar. Tarifa este orașul vanturilor. În zilele însorite se vede coasta Africii și orașul Tanger.

După ce încheiem vizita castelului lui El Bueno ne oprim la un mic restaurant unde gustăm tot felul de chestii interesante pe care le potrivim cu un pahar de vin.

1 noiembrie, luni. La prânz părăsim locurile.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Spania 2, Tarifa
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *