24 octombrie, duminică. După ce vizităm fortăreața din Sagres la 15.00 suntem în Campingul Turiscampo din Luz, foarte aproape de Lagos. L-am găsit pe aplicația de la Campingcard ACSI, e de patru stele și e cel mai spălat camping de până acum. Doar că mai sunt doar două locuri corespunzătoare discountului dat de cardul Campingcard, de 20 euro pe noapte și nici unul nu este extraordinar. Cel care îmi place și este liber ar fi aproape dublu, îmi spune băiatul de la recepție. Aleg unul dintre cele două cu preț redus și mă apuc de instalare. După plimbarea din Sagres, Ilinca cade frântă, eu rămân să mai aranjez una alta iar Adriana și Gabriel se duc la piscină. E un camping deschis tot anul, care are și program de divertisment încă funcțional deși suntem la sfârșitul lui octombrie. Și sunt puține locuri libere.

Seara mergem la restaurant. Întrucât mâncaserăm mai devreme, împărțim o pizza de amorul artei și beau o bere iar copii savurează o înghețată. Pe scena din apropiere o formație cântă salsa, merengue și bachata. E o mare distracție în jur, spectatorii se distrează, unii dansează și la un moment dat dansează și copii.

25 octombrie, luni. Era cât pe ce să plecăm dar după ce Ilinca scoate niște urlete groaznice de copil părăsit decidem să rămânem încă o zi. Mergem la piscină, din păcate Gabriel alunecă pe gresia udă și se lovește destul de rău la coaste, sub braț și la ochi. Are niște vânătăi de toată frumusețea. Seara este spectacol de flamenco….

26 octombrie, marți. La prânz suntem gata de plecare. Astăzi este Sfântul Dumitru. E soare, e cald. Mergem în apropiere la grădina zoologică. Zoo de Lagos. E micuță dar foarte bine îngrijită și cu puțini vizitatori. Suntem impresionați. Sunt câteva insulițe unde animalele stau liber, nu sunt garduri, le vedem de pe partea cealaltă, doar apa ne desparte.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Portugalia, Turiscampo Luz
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *