19 octombrie, marți. Nu știu exact când mi-a venit ideea să ajungem la Fátima. Oricum nu a fost premeditat, nu m-am gândit la asta cu mult timp în urmă. Ideea inițială a fost să coborâm spre Faro de-a lungul coastei, cu speranța că undeva prindem un loc bun de baie și plajă. Din păcate nu a fost așa, a fost mai mereu vânt sau înnorat. Uitându-mă pe hartă ce drum avem spre sud, prin Lisabona, am descoperit că putem trece prin Fátima fără să fie vreun ocol. Cred că am primit un zâmbet divin aruncat asupra întâmplării noastre.

Am plecat ca de obicei în apropierea prânzului, din Estarreja acum și la 16.00 suntem în Fátima. Un mic orășel, faimos pentru viziunile religioase ale unor copii în 1917. Astăzi este un celebru loc de pelerinaj al lumii creștine.

Pe lângă complexul religios sunt numeroase parcări, largi și foarte frumos amenajate. Acum, în extrasezon erau majoritatea goale. Este și o zonă cu câteva locuri pentru campere dar toate sunt ocupate. Noi ne-am așezat în apropierea lor, în rîndul paralel.

Ne plimbăm apoi cu toții prin sanctuar și suntem pur și simplu încântați.

Seara mai vizitez o dată locurile.

20 octombrie, miercuri. Aproape de prânz pornim spre Lisabona.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Portugalia, Fátima
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *