20 octombrie, miercuri. La 16.30 trecem Ponte 25 de Abril, podul peste râul Tejo de 2277 de metri și ne ducem la vreo douăzeci de kilometri, în campingul Orbitur în Costa da Caparica, un oraș-resort cu cea mai lungă linie de coastă acoperită cu nisip din Europa. Cică ține vreo 26 de kilometri. Noi suntem la 200 de metri de ocean. După ce ne instalăm ieșim la malul oceanului să ne plimbăm. Avem impresia că distanța nu este totuși bine măsurată.

21 octombrie, joi. Decidem să mai rămânem o zi aici. Facem curățenie, aranjăm lucrurile prin Andi, ne jucăm, ne plimbăm prin împrejurimi, facem diverse activități. Nici nu ne dăm seama cum trece ziua…

22 octombrie, vineri. Cu puțin înainte de prânz pornim mai departe spre sud. Mergem puțin peste două sute de kilometri până ajungem într-un mic sat pescăresc, Zambujeira do Mar. Are vreo nouă sute de locuitori. De fapt noi ne instalăm în campingul Villa Park, plin de verdeață și cu oameni tare amabili, situat la intrarea în localitate. E 16 euro pe noapte dacă stăm doar una, preț fix sau 14 euro pe noapte dacă stăm două nopți.

Ieșim la plimbare în mica localitate. Într-o oră am bătut aproape toate străzile. Un sătuc micuț, curat și cochet, mai ales în partea dinspre apă unde sunt câteva localuri și terase îmbietoare.

Străjuind apa se află capela Nossa Senhora do Mar, ridicată în cinstea celei care protejează pescarii.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Portugalia, Costa da Caparica și Zambujeira do Mar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *