7 septembrie, marți. Ne trezim după 09.00. Proprietarul șampaneriei ne spusese ieri că putem pleca când vrem. Așa că liniștiți facem niște activități preșcolare cu Gabriel. Între timp Ilinca desenează și ea. Cică. Avem și de lucru pe laptopuri o vreme și abia la 12.00 plecăm mai departe…

Mergem în apropiere, circa cinci km sa umplem tancul cu apă dulce și să le golim pe celelalte. Am descoperit pe net, la Trépail un aire cu cinci locuri, unde poți face toate astea gratuit. Pe un panou citesc că sunt 28 de producători de șampanie în sătucul ăsta.

Apoi o luăm spre Châlons-en-Champagne căutând un magazin Dedeman pentru a-i lua o trotinetă lui Gabriel.  După ziua de ieri, ne-am hotărât să ne oprim și în capitala șampaniei,  Épernay. Ajungem la 15.00 într-un camperstop frumos amenajat cu șase locuri, multă iarbă și două mese fixe pentru luat masa. Nu are două luni de când s-a deschis. După ce se trezește Ilinca și mâncăm paste, ieșim în oraș. Ne plimbăm pe Bulevardul Șampaniei, L’Avenue de Champagne și după ce obosim ne oprim la o scurtă degustare la Collard-Picard.

8 septembrie, miercuri. Astăzi luăm micul dejun destul de târziu. Și apoi ne distrăm pur și simplu în camperstopul ăsta micuț.

După somnul de amiază ieșim din nou la plimbare în centru. Ne plimbăm prin parc și pe străzi. Din păcate ne-am întins cu plimbarea și când ajungem la Dom Perignon tocmai închide și nu mai putem vizita locurile.

9 septembrie, joi. Înainte de prânz pornim către Orleans.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Franța 1, Épernay
Etichetat pe:                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *