9 septembrie, joi. Înainte de prânz pornim către Orleans. La 17.00, după un drum fain și pitoresc, asemănător pe final cu cel spre Kvarken (Finlanda), prin pădure, ajungem în Muides-sur-Loire, în Campingul Chateau des Marais de cinci stele. Cu ACSI Campingcard plătim doar 16 euro pe noapte plus 88 de cenți taxele turistice, pe zi. Campingul are castel, piscină cu tobogane, locuri pentru rulote și autorulote, căsuțe de mai multe tipuri, chiar și case în copac pe care le poți închiria, restaurant, magazin, scenă cu programe de divertisment sau difuzări de filme. Are și lac unde poți pescui contra cost. Sunt carturi cu pedale și biciclete de închiriat. Și locuri de joacă pentru copii. E curat, frumos și bine organizat. E deschis din 15 aprilie până în 25 septembrie. În mod sigur în sezon este o nebunie aici.

10 septembrie, vineri. Astăzi ne fâțâim toată ziua prin camping. Facem și o baie la piscină, eu cu Gabriel și ne distrăm de minune. Iar seara ieșim la plimbare prin Muides.

11 septembrie, sâmbătă. La micul dejun, la cafea, primim croissante din partea campingului, gratis. Adică mergem toți doritorii în fața castelului, o clădire interesantă în camping, unde tineri de la restaurant ne servesc cu cafea și croissante. Drăguț.

La prânz plecăm la cumpărături la un supermarket în apropiere să luăm una alta din cele care ni se terminaseră. Apoi mergem cu toții la castelul Chambord, unul dintre cele mai frumoase și mai grandioase de pe valea Loarei, o imensitate. Dubla scară spiralată pe care o persoană poate urca și alta să coboare fără a se întâlni îți lasă o impresie de netăgăduit. Sunt foarte frumoase grădinile și cred că ai putea sta câteva zile aici plimbându-te dintr-o parte într-alta. Sunt 5440 de hectare înconjurate de 32 de kilometri de ziduri. Cel mai mare parc din Europa. Pentru autorulotă am plătit intrarea și a trebuit să mergem într-o parcare amenajată special în care am fi putut înnopta. Doar că noi plătiserăm cazarea la camping așa că după ce am vizitat cât am putut ne-am întors. Sunt doar șase kilometri între castel și camping.

Seara ne-am plimbat toți cu un fel de cart cu pedale. Apoi doar Gabriel. A fost și program de dans unde ne-am distrat vreo jumătate de oră.

12 septembrie, duminică. Ne dăm jos din pat după 09.30. Astăzi este senin și e foarte frumos. Ne plimbăm prin camping, ne jucăm și facem tot felul de lucruri gospodărești. Și baie la piscină.

Seara mergem cu bicicletele un pic prin sat.

Strâng apoi toate lucrurile, prind bicicletele pe suport și adun tot ce este de adunat pentru că vreau să plecăm dis de dimineață.

13 septembrie, luni. Mă trezesc la 06.15 și părăsim campingul înainte de șapte. Deși am luat-o voinicește spre Atlantic cu gândul că poate ajungem să vedem apa astăzi, poate pentru că a fost trezită prea devreme, Ilinca este supărată, iritată și scâncește din când în când. Nu  mai vrea să stea în scăunel și după masa de prânz și somnul ei cam agitat caut un loc de popas. Așa că cotim către campingul Le Martin Pecheur. Odată eliberată din strânsoare zâmbetul îi revine pe față. Îi montez piscinuța și cu douăzeci de litri de apă caldă chiotele de bucurie încep să răsune în jur.

14 septembrie, marți. La 11.40 plecăm mai departe, spre vest, către Atlantic.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Franța 1, Chateau des Marais

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *