6 septembrie, luni. La prânz pornim către Franța și la 12.30 trecem granița. De dimineață mi-am zis că pun pe gps ca destinație Reims, să vedem marea catedrală. Dar pe drum după o scurtă dezbatere concluzionăm că vom merge cât putem, în funcție de starea de spirit a copiilor. După oprirea pentru masa de prânz a celor mici ne modificăm programul. Pentru că suntem foarte aproape de regiunea Champagne căutăm pe park4night o fermă viticolă cu șampanie. Identific vreo patru ferme dar la prima, care avea cele mai faine referințe, sunt doar trei locuri și toate sunt ocupate. Gazda de acolo ne îndrumă să încercăm la cea care era a doua pe lista mea. Bonnevie – Bocart. Nu e foarte departe. Când ajungem, proprietarul foarte amabil ne indică unde putem parca autorulota. Pe un teren aproape plat, cu iarbă și meri. Ne spune că putem face și degustare și vizită a fabricii dacă dorim. La 17.20 suntem doar noi. Și vom rămâne singuri. Nu mai apar alți camperiști ori degustători. Localitatea se numește Billy-le-Grand. E o așezare micuță, curată, cu mai mulți producători de șampanie. Din păcate nu am înțeles foarte bine când era ultima oră pentru degustare și noi care am vrut, flămânzi fiind, să ne astâmpărăm întâi foamea, am întârziat mai mult decât trebuia. Când sătul am deschis ușa micului birou/magazin, proprietarul zâmbind mi-a zis că pentru degustare este deja târziu și să o lăsăm pe a doua zi. Cum a doua zi voiam să plecăm mai departe, am ales două sticle de șampanie după ce mi-a făcut gazda o scurtă prezentare a produselor sale. Una din cele mai vândute, mai pentru doamne, cum a zis el și o șampanie din 2008, Blanc de Blancs, Premier Cru.

Pe prima o degustăm pe iarbă în marginea apusului. Cerul este spectaculos. Iarba este grasă, moale și verde. Copiii culeg merele căzute și le tot numără și le cară de colo colo. Am desfăcut și a doua sticlă să facem o degustare adevărată și să simțim diferențele.









Ne-am și plimbat puțin. A fost o seară minunată. Plină de bule. Hâc!

7 septembrie, marți. Ne trezim după 09.00. Proprietarul ne spusese ieri că putem pleca când vrem. Facem niște activități preșcolare cu Gabriel, Ilinca desenează și ea. Cică. Avem și de lucru pe laptopuri o vreme și la 12.00, ca să nu ne ieșim din mână, plecăm mai departe…

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Franța 1, Bonnevie – Bocart
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *