26 august 2017, sâmbătă, ziua 36

Plecăm de la Galdane la 11.10, părăsim vechiul drum regal și intrăm pe E16 către Oslo. Avem 300 de km în față. Drumul este spectaculos. La fel ca și până acum. La fel ca de altfel toată Norvegia străbătută de noi.

Ajungem seara în Oslo și găsim un loc fain de înnoptat în Bygdøy, o peninsulă în partea de vest a capitalei. Suntem într-o parcare pe 57 Strømsborgveien, luată de pe park4night, într-un parc, aproape de plaja orașului cât și de plaja pentru nudiști. Plătim 34 de coroane pentru două ore jumătate, apoi este gratuit. La fel și duminica. Ne plimbăm pe malul mării. Tot în peninsula asta se găsește și reședința de vară a regelui Norvegiei.

 

27 august 2017, duminică, ziua 37

Astăzi ne plimbăm prin Oslo, vedem schimbarea gărzii la Palat, piața Primăriei, faleza pe unde se plimbă oamenii, e soare , cald și atât de bine…

 

28 august 2017, luni, ziua 38

Mă trezesc la 6.50 și la 7.20 sunt deja la volan gata de acțiune, o luăm spre Suedia, la 11.27 trecem podul Svinesund…

rămânem în campingul Seläter aproape de Strömstad, avem iar program administrativ, astăzi spălăm haine…

 

29 august 2017, marți, ziua 39

Ne trezim după 09.00 dar ne ținem de micul dejun și ne plimbăm apoi cu băiețelul nostru prin camping… la 12.05 pornim spre Göteborg unde ajungem pe la 16.15 după ce oprim și la IKEA în Udevalla, cumpărăm un trenuleț pentru Gabriel și mâncăm niște hotdogi și prăjituri suedeze de la mama lor… Seara ne plimbăm prin Göteborg pe jos, împingând cu sârg căruciorul, ajungem până la Universitate, dar începe să plouă mărunt și ne grăbim înapoi.

Suntem cazați în port, într-un camperstop mititel unde plătim 60 coroane pentru 24 de ore.

 

30 august 2017, miercuri, ziua 40

După micul dejun ies doar eu cu Gabriel la plimbare prin apropiere, suntem în zona Eriksberg, în marginea râului Göta Älv, aproape de podul Älvsborgsbron, e o marină faină plină de bărci și un complex de clădiri din cărămidă roșie, foste fabrici legate de șantierul naval, sunt case, o biserică, o fabrică cu tunel pe dedesubt, best western hotel. Waterfront.

Vedem macaraua portocalie de 84 de metri, tot ce a mai rămas din semeția șantierului naval de altădată, asta fiind cică , mare reper turistic. Pe când ne întoarcem începe să picure așa că băieții trecem la somn după ce mâncăm ceva. Seara ieșim un pic la cumpărături prin Göteborg și la întoarcere pescuiesc puțin, doar câteva aruncături, l-am urmărit câteva clipe pe un moș care pescuia și mi-am zis să încerc și eu… nimic.

 

31 august 2017, joi, ziua 41

La 11.30 plecăm din Göteborg, ne oprim la Halstadt la Lidl și deși am pornit către Helsingborg până la urmă ne oprim la Båstad într-o parcare cu locuri și pentru autorulote, am plătit 50 Kr pentru 24 de ore și suntem numai noi, e 18.54 și Gabriel mănâncă. Am întârziat astăzi cu apele gri și cele negre și alimentarea cu apă, le-am făcut pe toate pe rând și prin locuri diferite, la intrarea în Båstad am găsit o fermă de mere cu 100 Kr cu duș și electricitate inclusă dar era închis așa că am intrat în oraș căutând apă, ne-a ajutat un suedez drăguț în marină, ba chiar a venit cu noi în mașină și ne-a arătat de unde putem încărca apă și când l-am întrebat cât trebuie să plătim, mi-a zis zâmbind că în țara lor apa este gratis.

Ieșim la o plimbare. Nici țipenie pe drumuri…

 

1 septembrie 2017, vineri, ziua 42

La 10.30 plecăm din Båstad și pe la 13.30 ne oprim în Lund pentru masa de prânz a lui Gabriel. Și până mămica lui o pregătește noi mergem să vizităm orașul. Lund este un oraș din provincia Skania cu peste 90.000 de locuitori. În centrul ei tronează o catedrală impunătoare în stil romanic construită în jurul anilor 1090–1145. Este și un important centru universitar cu Universitate încă de la 1666.

La 16.30 suntem parcați în Copenhaga, de pe Amager Strandvej intri în Vagestien, cu fața spre mare într-un parc, lângă niște plaje naturale și aproape de Kastrup Sea Bath. Trecerea peste podul Oresund a fost 720 Kr, m-am uitat mai târziu pe cont și o coroană daneză îmi era calculată la 0,61 lei. Ieșim cu bicicletele în oraș. Este pistă de biciclete aproape de-a lungul fiecărui drum. Am citit înainte de a ajunge aici că infrastructura pentru bicicliști este cel mai bine pusă la punct în capitala daneză.

Am ajuns pe întuneric înapoi la Andi cu oarecare dificultate.

Marea Aventură – Nordkapp 2017 – săptămâna a șasea
Etichetat pe:                                        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *