29 septembrie, marți. Dimineața în Volos este un soare risipit de-a lungul și de-a latul cerului. Îl plimb pe Dey prin parcul de langă noi. E 8.00 și deja sunt oameni la baie.

Odată ieșiți din Volos părăsim practic Pelionul și o luăm spre Atena. Mergem cale de circa 150 de km și ne oprim în Campingul Venezuela nu departe de Termopile. M-a mâncat limba să întreb cum de i-a dat așa nume dar până la urmă m-am luat cu altele și am uitat. Ilinca a început de aseară să aibă o ușoară stare febrilă așa că proprietăreasa campingului foarte amabilă a vorbit cu un medic pediatru din orășelul apropiat, Kamena Vourla și apoi ne-a chemat un taxi. 38,7 Celsius. Recomandarea doctorului a fost tratament ușor și să o ținem sub observație.

30 septembrie, miercuri. Decidem să rămânem în zonă. Ca urmare vegetăm în Campingul Venezuela.

Astăzi este o zi de relaxare totală. Stau în iarbă… În locul unde ne-am instalat noi este o iarbă atât de grasă încât deși inițial am pus covorul sunt nevoit să îl strâng, deoarece stratul de verdeață este atât de gros încât la fiecare pas covorul nostru se deplasează. Și este absolut inutil. După masă mă plimb cu Gabriel de-a lungul falezei. Culegem cochilii de scoici și le alegem pe cele mai frumoase.

Astăzi am împlinit o lună.

1 octombrie, joi. Plecăm din camping pe la prânz. În Kamena Vourla. Adică la vreo zece kilometri. Să fim aproape de medicul pediatru în caz de ceva. Deoarece orășelul acesta este un fel de mare atracție turistică întrucât are numeroase izvoare cu concentrații mari de radon, oprim lângă un hotel de cinci stele cu spa, cu gândul că mergem și noi la o baie. Culmea este că tocmai astăzi, începând cu orele 14.00, după cum este afișat la caserie, curăță bazinul exterior. Noi am ajuns la 13.45. Curat ghinion! Iar la masaje și saune nu este cazul să mergem. Așa că ne mutăm pe malul mării. Chiar pe plajă. Stăm pe păturică noi, băieții… și apoi ne plimbăm cu toții pe faleză. Ne ciuruiesc iar țânțarii. Nevăzuți, neauziți.

Vineri, 2 octombrie. O luăm către Pireu aproape de prânz cu gândul că dacă totul este ok vom lua feribotul spre Chania. Ajungem în port pe la 17.30 și ne luăm biletele pentru azi pe Festos Palace cu linia Minoan.

La 21.30 feribotul iese lin din port. Gabriel este încântat iar Ilinca râde la bucuria fratelui ei.

Grecia de-adevăratelea_4
Etichetat pe:                

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *