Vineri, 23 iulie, am pornit din nou voinicește la drum, de data asta cu tema: degustare de vinuri. Ținta noastră era Beltiug, un sat în apropiere de Satu Mare, cu câțiva producători de vin cunoscuți. Fără să fi făcut însă vreo programare sau să fi vorbit cu cineva, am purces la drum cu gândul că trebuie să fie deschis evident, că putem dormi undeva în apropierea cramelor sau în vie, că găsim noi ceva și dacă nu oricum putem înnopta aproape oriunde, iar sâmbătă duminică în mod sigur va fi plin de vizitatori.

În timp ce eram deja pe autostradă, Adriana a verificat site-urile vinăriilor unde ne propuseserăm să ajungem ca să aflăm cu surprindere că vineri programul lor se sfârșește la 17.00 iar sâmbătă și duminică este închis. A sunat la numerele afișate pe site dar nu a răspuns nimeni.

Am căutat atunci ceva în apropiere unde să ne cazăm. Am ieșit astfel de pe autostradă la Turda și așa am ajuns în campingul De Oude Walnoot. Un camping micuț, cochet, foarte îngrijit, cu gazde zâmbitoare și foarte prietenoase. Surprinzător, erau doar turiști străini, cu rulote, cu autorulote și cu cort. Ne-am plasat pe iarbă moale cu soarele zâmbindu-ne molcom din spate.Seara, ne-au sunat de la crama Nachbil. Am aflat că am fi putut merge liniștiți și să înnoptăm lângă cramă. Am stabilit câteva detalii pentru o vizită în ziua următoare. Ne-am continuat șederea jucându-ne prin curtea mare. Am avut o seară liniștită.

A doua zi dimineață ne-am luat micul dejun tacticoși lângă Andi.

Și apoi am plecat spre Satu Mare convinși că vom reveni în acest camping.

Campingul De Oude Walnoot, Turda
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *