1 noiembrie, luni. La 12.00 părăsim Tarifa. Eu parcă aș mai fi stat o zi. Alimentez 50 de litri de motorină cu 1,349 €/l. Intrăm în Gibraltar la 13.00. La intrare cel care ne verifică pașapoartele ne spune că nu avem voie să rămânem peste noapte în camper, să dormim aiurea prin Gibraltar. Știam. Cică unii au rămas și cum ți norocu’, poate te trezești cu poliția care îți bate în geam, poate nu.

Mergem până în capătul celălalt, la farul Europa Point, asta după ce ne încâlcim pe câteva străduțe înguste din care de abia ieșim. Ilinca adoarme, eu dau o tură, fac poze, plouă mărunt, cu soare și bate un vânt de te ia de pe picioare.

Nu ne forțăm norocul și părăsim Gibraltarul adăpostindu-ne în marina Alcaidesa, la mai puțin de doi kilometri de vamă. E frumos, curat și plin de veliere. Ne plimbăm un pic seara până ne alungă ploaia.

2 noiembrie, marți. E deprimant de înnorat. Stânca Gibraltarului e în nori. La prânz ridicăm ancora. Ajungem în Malaga, într-un camperstop la 16.00. Ne plimbăm puțin și atât. Apoi se face noapte.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Gibraltar
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *