10 octombrie, duminică. Plecăm din Santillana del Mar la ora prânzului cu un sentiment ciudat că au rămas foarte multe lucruri de văzut, de gustat, de simțit, de făcut. Ca de fiecare dată m-am liniștit oarecum, repetându-mi în gând, că ne vom întoarce cândva.

Astăzi pornim cu ideea că facem cât putem de mult pe drum și dacă adoarme Ilinca, după ce se trezește ne oprim și dacă nu ne vom opri înainte tocmai ca să doarmă liniștită. Am observat din zilele de până acum, că dacă nu își face somnul de amiază, liniștită, urmează niște secvențe destul de agitate care ne bulversează pe toți. Așa am ajuns în Navia, oraș în Asturia, aproape de locul unde se varsă râul Navia în Atlantic. Navia este și punct important pe El Camino del Norte, drumul de nord al pelerinilor către Santiago. Ne-am și intersectat cu câțiva dintre ei astăzi. Am făcut 250 de km.

Ne instalăm într-un camperstop gratuit cu servicii de igienizare și alimentare cu apă. Atât dar suficient pentru noi întrucât au fost zile însorite și panoul solar ne furnizează suficientă electricitate. Oricum noi nu avem mari consumatori. După ce se trezește Ilinca mergem să vedem câte ceva din Navia. Drumul spre plajă e liniștitor și plăcut.

Orașul e micuț din câte ne dăm noi seama dar nu ne putem face o părere completă pentru că se înserează, se răcorește și ne întoarcem la Andi. Mâncăm paste în căsuța noastră și apoi facem petrecere.

11 septembrie, luni. Și astăzi parcurgem cam aceeași distanță însă mă trezesc devreme și plecăm devreme. Ne-am propus să ajungem în Santiago de Compostela.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Spania 1, Navia
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *