Anul acesta sărbătorile pascale ne-au prins într-o adevărată febră a pregătirilor de… călătorie și nu atât pentru noi cât datorită faptului că încă de la începutul anului era clar că vom fi cinci familii împreună de Paști. În Grecia. La Campingul Sikia în Pelion. Iar.

Trei familii și-au închiriat autorulote, noi cu Andi iar a cincea familie a fost cu un van. Am fost zece adulți și nouă copii. Le-am împărtășit lista noastră cu lucruri necesare tuturor, cu precizarea să o adapteze după nevoile lor pe termen scurt, întrucât noi o făcuserăm inițial pentru o călătorie un pic mai lungă.

Pentru că vârstele celor nouă copii au fost de la un an și trei luni până la șaptesprezece ani, orele de plecare ale autovehiculelor „expediționare” au fost diferite. Cele patru autorulote au plecat toate în 24 aprilie, miercuri, doar că una la trei dimineața, noi la 04.10 iar celelalte două la șapte dimineața. Am ales o rută diferită decât de obicei, prin Alba Iulia-Deva-Lugoj-Drobeta Turnu Severin-La Cetate. La 14.40 noi cu Andi am ajuns primii lângă Dunăre, la Portul Cultural Cetate unde este conacul lui Mircea Dinescu. Foarte cald și plin de câini vagabonzi dar o liniște plăcută. În acel moment se aflau cazați o mulțime de copii prinși într-o tabără culturală. L-am scos pe Dey la plimbări scurte și doar în apropiere, în caz de nevoie să pot fugi repede înăuntru. Oricum am căzut răpus de oboseală și am dormit până după 17.00. Locul este foarte frumos dar căzut în paragină. Am crezut că vom avea parte de vreo degustare de vinuri dar nu aveau decât vinul casei și câteva feluri de mâncare, puține, din motive de eficientizare cred. Am studiat meniul dar doamna care ne-a primit la restaurant, simpatică, ne-a zis când a venit la masă că nu are sens să ne uităm în el și că e mai simplu dacă ne zice ea ce au. Am citit ulterior că afacerea nu merge extraordinar și poetul a avut pierderi financiare. Ce să-i faci!

25 aprilie, joi, mă trezesc pe la 05.40, ajungem la plaja de lângă campingul Odysseia, unde mai fusesem în toamna lui 2016, pe la 18.20 după o grămadă de kilometri, cerul e înnorat și parcă stă să plouă. Până la 19.00 suntem adunați cu toții. Am trecut Dunărea pe la Calafat către Vidin destul de repede dar apoi drumul spre Montana a fost îngrozitor. Cu gropi, curbe, ne-am zdruncinat într-un asemenea hal încât am ales după Montana în locul drumului ce părea mai scurt și direct către greci, cel prin Vraca și Botevgrad ca să ieșim în autostrada de dinainte de Sofia, cea care vine de la Plevna/ Veliko Târnovo. Am făcut aproape 650 de kilometri.

26 aprilie, vineri, eu sunt deja în picioare la 07.30 și pe la 08.30 noi pornim către Pelion. Ajungem primii imediat după prânz. Am fi vrut să campăm cât mai aproape de mare dar pentru că locul rezervat nouă ni s-a părut prea mic ca să putem deschide și copertina, ne-am instalat la primul etaj, exact unde am stat în urmă cu doi ani. Asta și pentru că lângă noi se puteau instala și verișorii lui Gabriel, Cristian și Alexandru.

Seara ne-am strâns la restaurantul campingului și am avut o masă plină de copii.

27 aprilie, sâmbătă, am avut concurs de aruncat pietre învârtitoare în apă, am vopsit ouă și am făcut plajă.

28 aprilie, duminică, astăzi ne-am adunat laolaltă toți la masa de Paște. Berbecuții s-au rotit deasupra jarului încă de la primele ore ale dimineții. A venit și Iepurașul! A fost și plajă, soare, baie, barcă… Gabriel a fost radios.

29 aprilie, luni

30 aprilie, marți am fugit cu Robert și familia lui să vedem iar Mylopotamos…

1 mai, miercuri

2 mai, joi

3 mai, vineri

…au fost toate zile cu soare, plajă și zâmbete.

4 mai, sâmbătă dimineața pe la 06.00 pornim către casă iar la 14.30 suntem în Sofia la camperstop Ivan. Foarte aproape de centura orașului și de un magazin Lidl, drumul de acces îngust, spațiul destul de mic și toaleta și dușul rudimentare dar o gazdă simpatică și foarte primitoare care locuiește acolo și te simți poate și de aceea în siguranță.

5 mai, duminică, seara suntem la Ploiești Mall.

6 mai, luni, plecăm la 7 dimineața și suntem acasă la 14.30 după o oră de mic dejun la Brașov și o oră de cumpărături.

 

Rezumat: 67 km/h viteza medie, 2724,6 km parcurși în total cu un consum de 10,9 l/100 km. Total litri de motorină consumați: 299,1. Total cheltuieli: 639,3 euro, suma tuturor bonurilor și chitanțelor. 13 zile. Trei zile pe drum încolo, trei zile pe drum înapoi. 49,17 euro media cheltuielilor zilnice, fără cheltuielile inițiale de acasă, de aprovizionare. 150 euro total cheltuieli cazare adică 12,50 euro media cheltuielilor zilnice de cazare.

Paște în Grecia, 2019
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *