Am căutat să mergem undeva în apropiere și să se întâmple ceva acolo, să fie vreun eveniment, ceva, să îi capteze pe copii… Am căutat pe Facebook deci, evenimente și am descoperit că vineri, 30 iunie 2023 este prima ediție a festivalului ”Omul verde de la Richiș”, ceva cu iz medieval, cultura celtică, nu știu ce… cavaleri le-am zis copiilor, gata, mergem și noi… M-am uitat la program, era și muzică și spectacol, fierari, hm, fain, stăm trei zile, ne întoarcem duminică.

M-am gândit că poate găsim vreun loc în campingul ”La Curtea Richvini” chiar în Richiș, unde am mai stat acum vreo patru ani la un alt festival și am rămas împotmoliți de-am ieșit doar trași de un tractor. Pe prognoza meteo nu se ițea nici o ploaie așa că mi-am zis că de găsesc loc, ne băgăm acolo. Când am ajuns însă centrul satului era blocat iar pe poarta campingului era un afiș pe care scria că este închis pe durata sărbătorii locale. Asta e. Ne-am instalat lângă punctul sanitar, un loc destul de bun. Cetățeanul care locuia în vecinătate ne-a zis că putem sta liniștiți că nu deranjăm pe nimeni.

După ce am mâncat ceva ne-am dus la marele eveniment. Am prins luările de cuvânt ale oficialităților, prezentarea artiștilor și apoi parada acestora în care ne-am prins și noi. Am plecat cu toții din fața scenei în ritm de tobe și cimpoaie și am dat o mică roată prin sat trecând chiar pe lângă Andi. Oricum eram singurul camper din zonă.

Am vizitat apoi locurile, biserica din Richiș, am admirat meșteșugarii prezenți și mercenarii din Asserculis care aveau un spațiu decorat medieval. Copii au fost fascinați de fierar care înroșea o bucată de metal în foc și încerca să formeze cu ciocanul o inimă ajutat și de câte un trecător.

Seara m-am întors doar cu Gabriel la spectacolul cu foc și muzică medievală. Gabriel a fost foarte încântat și deși a stat în picioare, până nu s-a încheiat nu a vrut nicidecum să plecăm.

 

Omul verde din Richiș
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *