20 noiembrie, sâmbătă. Dimineața termometrul îmi arată că sunt zero grade afară. Luăm micul dejun tacticoși ca într-o zi de sâmbătă. Nu știm încotro să o luăm. Prognoza meteo îmi spune că va ploua. Fac plinul la apă, e trei euro jetonul și imediat după prânz părăsim Montpeyroux care mie mi s-a părut minunat.

Nu mergem mult, aproape o sută de kilometri și ne oprim în Aire Vichy-Bellerive amplasată aproape de râul Allier. 11,50 € pe noapte. Ieșim pe înserate la plimbare. Mergem de-a lungul râului pe un drum lung și frumos străjuit de stâlpișori interesanți. Ne plimbăm puțin prin centru, Gabriel se dă fericit într-o roată pe căluț, Ilinca nu vrea.

După unii Vichy este printre cele mai frumoase orașe ale Franței. Plin de parcuri, cu numeroase izvoare naturale și ape termale folosite din cele mai vechi timpuri, cu frumoase clădiri construite în stil Art Nouveau este un loc care îți dă liniște și bucurie. Noi am ajuns aici în noiembrie târziu așa că ne-am bucurat prea puțin de farmecul lui și la întoarcerea în camperstop, pe lângă cursul râului, am înghețat pur și simplu de frig. Ne-am refugiat zgribuliți în Andi și am făcut acolo căldură și party.

21 noiembrie, duminică. Lenevim în pat până la 9.00. Afară e frig și nu îmi vine să ies cu Dey la plimbarea de dimineață. E toamnă. Mă gândesc ce fain era în Spania!

La prânz o luăm spre nord-est. Facem mai mult de 200 de kilometri până la Campingul Les Marronniers, dincolo de Dole. Ajungem la 16.00. E înnorat și plouă mocănește. Pe deasupra e frig și urât. Administratorul locului îmi arată locurile, unde să mă instalez, îmi spune că este apă caldă la dușuri, îmi arată priza de care să mă leg, e amabil și plin de solicitudine. Mai târziu aveam să descopăr că apa caldă nu merge, că e cam murdar și plin de frunze ude dar asta este, mă resemnez că așa e acum în noiembrie, la sfârșit de sezon. Suntem noi și încă una sau două mașini plus o căsuță unde am văzut lumini aprinse. Campingul arată bine altfel și plin de verdeață, probabil că vara e plin de lume și colorat. Ne petrecem seara în Andi adăpostiți de vremea mohorâtă.

22 noiembrie, luni. La 10.00 ne bem cafeaua și la 10.30 plecăm mai departe după ce fac niște poze.

Călătoria spre Soare-Apune, 2021 – Franța 2, Vichy și Les Marronniers
Etichetat pe:        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *